Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на vladislavvelikov
Име:
Владислав Великов

Възраст:
34

Пол:
мъж

Град:
Силистра

Професия:
Журналист

Интереси:
Футбол, Доростол 2003, Волейбол, Силистра

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
0
Последни постинги

Силистренският ОФК "Доростол" започна пролетния дял на първенството на Североизточната "В" група с разгромна победа. Момчетата на треньора Георги Иванов играха доста под възможностите си, но това бе достатъчно за да не оставят шансове на гостите от "Ботев" (Нови пазар). Играчите от шуменското градче си тръгнаха от стадион "Луи Айер" с четири безответни гола в собствената врата. Едва около 300 зрители обаче присъстваха на първото домакинство на "Доростол" за годината и не останах доволни от показаното от любимците си.
В стартовата единадесеторка на домакините фигурираха три от петте нови попълнения в тима- Емануил Методиев, Добромир Бонев и Радослав Йосифов. През цялата среща силистренци доминираха, като гостите нямаха нито едно чисто голово положение за всичките 90 минути. В 12-та минута Тихомир Ченешков проби добре отдядно , центрира прострелно, топката попадна в голмайстора Беадиров, който без да се замисли отправи удар, преминавайки малко над горната греда на вратата. Пет минути по-късно именно Беадиров бе спънат в наказателното поле на "Ботев". Потърпевшият застана зад топката и откри резултата след 11-метровия наказателен удар.
Втората част започна вихрено за "Доростол". "Новаците" в отбора Бонев и Методиев си размениха няколко добри паса в наказателното поле на гостите, като последния направи резултата 2:0 след като вкара на опразнената врата. В 60-та минута Георги Иванов- Геша направи принудителна смяна, като на мястото на неприятно контузения Мирослав Начев в игра влезе Боян Кулев. В 70-та минута резервата Станислав Събев направи резултата класически, а десет минути по-късно ветерана Даниел Георгиев се оказа най-съобразителен след ъглов удар и с глава матира стража на "Ботев", оформяйки крайното 4:0 за "Доростол".
Следващият двубой на силистренци е отложеното гостуване в Две могили, след което "доростолци" отново играят на чужд терен, този път в град Попово срещу местния "Черноломец".


Владислав ВЕЛИКОВ
Категория: Спорт
Прочетен: 1186 Коментари: 0 Гласове: 0

Приключи подготовката на ОФК "Доростол" за пролетния дял от първенството на Североизточната "В" група. Отборът изигра едва три контроли, като последната четвърта бе тази седмица, на мястото на отложения мач с "Две могили" от 18-тия кръг на шампионата. Лошите метеорологични условия не позволиха на тима воден от Георги Иванов да проведе пълноценна подготовка, като през по-голямата част от времето "доростолци" тренираха в зала. Силистренци започнаха тренировки на 11 януари, а първа контрола изиграха на 30 януари. Съперник бе устремилия се към "А" група отбор на "Калиакра" (Каварна). Мачът се проведе на тренировъчното игрище в крайморския град, което е снабдено с изкуствена настилка и бе наблюдаван от около 300 зрители. Съвсем логично домакините спечелиха с класическото 3:0 с голове на Георги Станчев, Гриша Иванов и ганаеца Принс Апонса. Седмица по-късно "Доростол" излезе на тежкия и заледен терен в Албена срещу още един участник в Източната "Б" група- "Черноморец" (Балчик). Дългогодишните ни противници във "В" група победиха с 4:2. И двата гола за гостите бяха отбелязани от нови попълнения- Радослав Йосифов и Емануил Методиев. Последва още един мач в Каварна, този път срещу тима на "Шабла". Двата борещи се за промоция в професионалния футбол отбори не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2. За символичните гости в този сблъсък отбелязоха Боян Николов и Мирослав Начев. През изминалият уикенд на заснежения терен в село Калипетрово в приятелски мач се изправиха двата силистренски отбора, този на "Доростол" и "Силистра 2009". Двубоят приключи при резултат 5:0 за участника във "В" група. Головете за "доростолци" вкараха Тихомир Ченешков, Ерхан Мехмед, Мирослав Начев, Димитър Златев и Даниел Георгиев.
Пет са новите попълнения в отбора, които бяха картотекирани в края на миналата седмица от изпълнителния директор Георги Енчев. Първият нов играч е Радослав Йосифов, който играе на поста защитник и пристига от "Добруджа" (Добрич), като преди това е минал през всички юношески формации на „Левски“, записал е и мачове в юношеския национален отбор. Взет бе и вратар на мястото на освободения Калоян Ненов. Това е силистренеца Иван Димитров, който идва от „Ботев“ – (Козлодуй), преди това е бил в школата на Красимир Балъков „Бали“ (Дебелец). Друго нов състезател е плеймекъра Емануил Методиев, който е на 21 година и е играл в софийските “Левски”, “Академик”, “Ботев” (Пловдив) и “Марек” (Дупница). Останалите две попълнения са Добромир Бонев и Димитър Златев, които идват съответно от "Добруджа" и "Металик" (Сопот).


Владислав ВЕЛИКОВ
Категория: Спорт
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове: 0
Три бяха отложените срещи от 18-тия кръг на Североизточната "В" група, който постави начало на пролетния полусезон и поднови битката за влизане в професионалния футбол. Един от тези двубои трябваше да бъде с участието на "Доростол", но домакините от "Две могили" не можаха да подготвят терена си , нито да намерят друг алтернативен стадион. Дербито между отборите на "Бенковски" (Бяла) и афиширалия високи цели "Скрита сила" (Мъдрево) също беше отложено, както и "Черноломец" и дванадесетия във временното класиране "Преслав". Най-интересното обаче е, че закъсалия финансово отбор на "Ендже" от шуменското село Царев брод прекрати участието си в шампионата. Последният в Североизточната "В" група изигра много слаб есенен полусезон, като регистрира едва 3 победи, 1 равенство и цели 13 загуби. До края на първенството отборите , които по програма е трябвало да се изправят срещу "Ендже" ще получават служебни 3 точки.
Все пак четири от мачовете от 18 кръг се състояха. За изненада може да се счита загубата на един от лидерите "Шабла" с 1:2 от новака "Тополи". "Аксаково" претърпя неприятна загуба от "Черноморец" (Бяла) и записа 14 загуба през този сезон. Слабакът "Спортист" (Генерал Тошево) изненадващо вкара пет гола на прилично представящия се отбор на "Суворово" за крайното 5:2. Лидерът "Разград 2000" спечели дербито на област Разград, надделявайки с 3:1 над тима на "Кубрат". Срещата се изигра на стадион "Балканфарма" заради проблеми с терена на стадион "Дянко Стефанов".
Отложените двубои от кръга ще се изиграят на 3 март от 14:00 ч.


Владислав Великов
Категория: Спорт
Прочетен: 1830 Коментари: 2 Гласове: 0



Втора загуба срещу отбор от Източната "Б" група регистрира "Доростол 2003" през подготовката си за предстоящия пролетен полусезон на първенството. След като загубиха от борещият се за влизане в "А" група тим на "Калиакра" (Каварна) (0:3) , този път момчетата на Георги Иванов- Геша отстъпиха на "Черноморец" (Балчик) с 2:4. Двубоят се изигра на заледения терен на стадиона в Албена. Балчиклии поведоха в резултата с ранен гол в 6-та минута. Десетина минути по-късно силистренци изравниха резултата, чрез гол на едно от новите попълнения на отбора- халфа Емануил Методиев. Методиев е на 21 години, играл в софийските "Левски" и "Академик", след това в "Ботев" (Пловдив) и запоследно в "Марек" (Дупница). До краят на полувремето все пак отбора на "Черноморец" отбеляза нови два гола и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:3.

В 55-та минута на срещата друг нов играч на "доростолци" Радостин Йосифов намалява резултата до 2:3. Йосифов е на 19 години и е юноша на "Левски" (София) и бивш играч на "Добруджа", играйки на поста защитник. В края на мача силистренци получават четвърти гол във вратата си. Ето и всички играчи на гостите взели участие в сблъсъка:

Веселин ДИМИТРОВ; Ивелин ПАВЛОВ, Боян НИКОЛОВ, Радостин ЙОСИФОВ, Мирослав НАЧЕВ; Даниел ГЕОРГИЕВ, Мартин РУСЕВ, Емануил МЕТОДИЕВ; Светлин СТЕФАНОВ, Беадир БЕАДИРОВ, Тихомир ЧЕНЕШКОВ, Марин РАДУКАНОВ, Ерсен ОСМАН, Добромир БОНЕВ, Ерхан МЕХМЕД, Димитър ЗЛАТЕВ.

Следващата контрола на "Доростол 2003" е на 10.02 (сряда) срещу друг отбор от Североизточната "В" група- "Шабла". Срещата ще се играе на един от помощните терени в Каварна.

Категория: Спорт
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове: 0



Силистренският "Доростол 2003" ще има уникалния шанс да се изправи срещу един от силните български отбори "ЦСКА". Столичани са на лагер в курортен комплекс Албена. Новият старши -треньор на "армейците", румънеца Йоан Андоне е предпочел за съперник в първата си контролна среща именно "Доростол 2003". Двубоят ще се проведе на 26.01 от 11:00 ч. на един от терените в Албена.

Междувременно силистренци тренират в Силистра, подготвяйки се за първите си контролни срещи. Треньора Георги Иванов- Геша освободи следните играчи.

Калоян Ненов, Момчил Петров, Ивайло Димитров, Георги Бомбов и Мартин Ваклински. Засега има три нови играча. Единият е вратаря Иван Димитров, който идва от „Ботев“ – Козлодуй, преди това е бил в школата на Красимир Балъков „Бали“, играе на поста вратар, другото попълнение е защитника Радостин Йосифов, който пристига от „Добруджа“ – Добрич като преди това е минал през всички юношески формации на „Левски“, записал е и мачове в юношеския национален отбор. Третият нов футболист е Добромир Бонев, отново от "Добруджа". Очакват се още двама или трима играчи на различни постове с опит в професионалния футбол. До момента уговорени са седем контроли, като почти сигурно е , че всички ще се играят извън Силистра. Съперници на "Доростол 2003" ще бъдат: "Спартак" (Варна), "ЦСКА" (София), "Добруджа", "Шабла", "Светкавица", "Бенковски" (Бяла) и "Локомотив" (Горна Оряховица). Датите, часа и мястото на мачовете все още се уточняват.

Владислав ВЕЛИКОВ
Категория: Спорт
Прочетен: 2061 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.01.2010 23:49
Търсене

За този блог
Автор: vladislavvelikov
Категория: Спорт
Прочетен: 17105
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив